Trauma's verwerken en helen

Jouw reis naar herstel en welzijn!
Coaching is als een reis naar je innerlijke zelf, waar vragen leiden tot inzichten en inzichten tot transformatie.
Om het trauma’s te helen is het nodig om te verdiepen in je eigen lichaam, te reflecteren en te durven voelen. Wanneer we ons verzetten tegen het natuurlijk helingsproces dat ons lichaam ons aanreikt dan zetten we de rem op onze levenskracht, waardoor we beperkt worden om te groeien, heel te worden en wijsheid te ontwikkelen.

Ervaar je in de dagelijks leven:

 • te veel stress
 • pieker je veel
 • te weinig zelfvertrouwen
 • vastlopen in situaties
 • terugkerende negatieve gevoelens
 • niet kunnen loslaten
 • veel zorgen maken
 • vroegere ervaringen die een negatieve impact hebben in het heden
 • moeilijk contact maken met je eigen gevoelens


Ons lichaam heeft een onmeetbare kracht om diep ingrijpende gebeurtenissen te doorstaan en ervan te herstellen. Hierbij kan het ego in de weg zitten die de traumatische ervaring probeert te verdringen en te vermijden en de pijn uit het verleden weigert los te laten. Dit zorgt ervoor dat de toegang tot een nieuwe toekomst wordt belemmerd. Er ontstaat een innerlijk conflict waarbij er geen of weinig ruimte is voor vergeving. Het ego voelt het loslaten van het trauma aan als een hernieuwde verwonding, een volgende bedreiging op het bestaan omdat de vorige pijnlijke herinnering nog niet is geheeld.

Openstaan voor heling en ruimte geven om je levenskracht z’n werk te laten doen vraagt moed.

Kwetsbaarheid begint met moed

Moed om er te zijn en jezelf te laten zien!

Hoe kan jij geholpen worden?

Yoga-trauma

Door zachte bewegingen gaan we ruimte creëren in je lichaam, waardoor je kunt loslaten en vernieuwing kunt toelaten.

Je leert technieken om je ademhaling en energie te reguleren, wat kan bijdragen aan het verminderen van symptomen van angst en onrust.

I.E.MT. - HYPNOSE

IEMT is een snelle en effectieve methode waarbij gebruik wordt gemaakt van oogbewegingen.

Hierdoor wordt er getracht een verandering te brengen in de negatieve gevoelsmatige sensaties (emoties) die een gevolg zijn van een eerder meegemaakte onplezierige ervaring.

Hypnose is een bewuste staat van gerichte aandacht en ontspanning waarbij er toegang is tot het onder bewustzijn voor positieve verandering.

Gemstone Tappingmethode

Inge Cox Kleur-Licht oliën worden aangebracht op energiepunten die in verbinding staan met de emotie of het probleem dat je wil aanpakken.

Vervolgens worden deze punten ‘getapt’ en gemasseerd met gemstone staven om vrij te worden van belastende emoties.

HYPNOSE - hypnotherapie

Hypnose opent de deur naar het onderbewustzijn,
waar verborgen krachten en onontdekte wijsheid samenkomen om verandering en groei mogelijk te maken!

In de sessies holistische hypnose staan groei en persoonlijke ontwikkeling centraal.

Of je nu worstelt met angst, stress, zelftwijfel of gewoon op zoek bent naar meer helderheid en richting in je leven, ik ben hier om je te ondersteunen. Samen zullen we de reis van zelfontdekking en empowerment omarmen, zodat je kunt bloeien en stralen in je volledige potentieel.

Wat is hypnose?
Hypnose is een bewuste staat van gerichte aandacht en ontspanning, waarin iemand openstaat voor suggesties en toegang heeft tot het onderbewuste, waardoor positieve veranderingen mogelijk zijn.

Met een combinatie van diepgaande hypnotherapie, mindfulness en intuïtieve coaching, creëren we een veilige ruimte waarin je kunt verkennen, helen en groeien. Stap voor stap zullen we blokkades ontrafelen, oude overtuigingen herschrijven en belemmerende patronen transformeren. Door contact te maken met je onderbewuste geest, ontdekken we verborgen bronnen van kracht en heling, waardoor je kunt floreren op alle niveaus van je wezen.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou op deze reis te gaan en je te helpen de kracht van je geest te ontdekken voor een leven van vreugde, vervulling en authenticiteit.

Transformatie sessie met i.e.m.t.

Creëer verandering door de drie eenheid: herinnering – verbinding – gevoel!
IEMT (Integral Eye Movement Therapy) kan helpen, zonder al te veel te praten.

Wat is I.E.M.T.?
Integral Eye Movement Therapy (I.E.M.T.) is een snelle en effectieve methode waarbij gebruik wordt gemaakt van oogbewegingen. Hierdoor wordt er getracht een verandering te brengen in de negatieve gevoelsmatige sensaties (emoties) die een gevolg zijn van een eerder meegemaakte onplezierige ervaring. Gevoelsherinneringen die je belemmeren om ontspannen en positief te reageren op nieuwe situaties in het heden. Het kan ook zijn dat je geleerd hebt om op een bepaalde manier te zijn door onbewuste overname en je hier last van blijft ondervinden. Een ander gevoel zorgt ervoor dat je anders kunt omgaan met situaties.
Ook voor kinderen kan IEMT een waardevolle ondersteuning bieden. Hooggevoeligheid, slecht slapen, angst, kunnen de ontwikkeling van het kind belemmeren. Vrij voelen, het kind in z’n eigen kracht laten komen, het creëren van ene positief beeld over zich zelf biedt nieuwe mogelijkheden om de volgende stap in het ontwikkelingsproces te zetten.

Een I.E.M.T. sessie
Tijdens een IEMT sessie wordt er gewerkt met emotionele imprints om een verandering in het gevoel te creëren. Wanneer er sprake is imprints op vlak van identiteit kan hier ook mee gewerkt worden om een verandering in het zelfbeeld te realiseren. Hoe het komt dat je zo reageert en/of zo voelt en wanneer je dit geleerd hebt kan duidelijk worden en inzicht geven. Naast het werken met de oogbewegingen, wordt er gewerkt aan bewustwording van de impact van fysiologie op stemming. Het doel is om meer grip te krijgen op je eigen gemoedstoestand.

Grondlegger I.E.M.T. methodiek: Ontwikkeld op basis van een origineel idee van Steve en Connirae Andreas door Andrew T. Austin.

Verschil tussen IEMT en EMDR, klik hier en lees  het verschil tussen de twee methodes. U mag ook altijd contact opnemen.

Yoga-TRAUMA & BEWEGING

Als aanvulling op de behandeling van trauma kan yoga een waardevolle ondersteuning bieden om fysieke spanning die vaak gepaard gaat met trauma te verminderen. . Het helpt je om lichaam en geest te integreren en vergroot het vermogen van je lichaam om zichzelf te reguleren.

Beweging heeft ook een positieve invloed op het reguleren van emoties. Het stelt je in staat om je af te leiden van negatieve gedachten en gevoelens, waardoor je je meer gefocust en gemotiveerd kunt voelen. Bovendien draagt beweging bij aan het verbeteren van de slaapkwaliteit, wat essentieel is voor traumaverwerking.

Je leert technieken om je ademhaling en energie te reguleren, wat kan bijdragen aan het verminderen van symptomen van angst en onrust.

Daarnaast helpt beweging je bij het opbouwen van een gevoel van controle en zelfvertrouwen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die zich na een traumatische gebeurtenis machteloos en kwetsbaar voelen. Door te bewegen en je sterker en zelfverzekerder te voelen, kun je je beter voorbereiden op toekomstige uitdagingen en stressvolle situaties.

Let op: Beweging is geen vervanging voor professionele hulp bij traumaverwerking.

Onze wonden zijn vaak de openingen

naar de beste en mooiste delen van ons!

ic energetic gemstone tapping methode

Breng rust in lichaam en geest met helende frequenties!
Deze behandelingsmethode heb ik ontwikkeld door mijn jarenlange ervaring met EFT, TFT en EMDR en kan gecombineerd worden met een coaching sessie.

Er wordt gebruik gemaakt van de Inge Cox Kleur-Licht oliën op energiepunten die in verbinding staan met de emotie op dat moment of het probleem waaraan wil worden gewerkt. Daarna worden deze energiepunten met gemstone staven ‘getapt’ en gemasseerd. Hiervoor wordt uitsluitend gewerkt met de Inge cox Gemstone staven omdat deze zijn opgeladen met kleur-lichtfrequenties waardoor er op verschillende energielagen wordt gewerkt voor een extra diepe heling.

Deze methode biedt een ondersteuning om te gaan ontspannen in pijnlijke emoties, trauma’s, angsten en lichamelijke symptomen zoals pijn, spierspanning en ademhalingsproblemen die voorgekomen zijn uit stressvolle situaties.

Tijdens een sessie ontvangt het lichaam ‘een code’ van verschillende frequenties uit planten, edelstenen & massage om het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken. Er is aandacht voor de gedachten die er zijn en de relatie met het energieveld van de persoon. Hierdoor wordt er ook gewerkt om het energiesysteem in balans te brengen.
Het doel is om vrij te worden van belastende emoties en vrij te voelen in je eigen lichaam.

Een protocol met energiepunten gerelateerd aan een thema kan worden meegegeven om thuis verder toe te passen. Hierdoor kan er op elk moment gekozen worden om deze effectieve techniek te gebruiken om de rust weer in het lichaam te laten terugkeren of als preventieve ondersteuning van het gezondheidsproces.

Ervaringen van anderen...

Het voelt alsof ik meer in balans ben dan ooit tevoren. Inge heeft me geleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en mijn grenzen te herkennen, wat me heeft geholpen om beter voor mezelf te zorgen en meer energie te hebben.

Lees meer

Ik voelde me direct begrepen en aangemoedigd om mijn eigen pad te volgen. Het heeft me geholpen om mijn leven meer kleur te geven en mijn passies te omarmen. Inge heeft me echt geholpen om in contact te komen met mijn zielenmissie en mezelf te verlichten van binnenuit.

De coaching sessies waren diepgaand. Inge is echt betrokken en het totaal pakket waar er gewerkt wordt op lichaam, ziel en geest sprak me enorm aan. Ik voelde me altijd ondersteund en aangemoedigd om mijn ware potentieel te verkennen. Ik heb geleerd om mijn leven vanuit een bredere, meer holistische lens te bekijken, en dat heeft me geholpen om diepere verbindingen te maken met mezelf en anderen. Ik ben dankbaar voor de inzichten, de groei en het gevoel van innerlijke rust die ik heb mogen ervaren dankzij deze holistische coaching. Het was echt een transformatieve ervaring en ik kan het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een diepgaande en holistische benadering van coaching.”

Het voelt alsof ik meer in balans ben dan ooit tevoren. Inge heeft me geleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en mijn grenzen te herkennen, wat me heeft geholpen om beter voor mezelf te zorgen en meer energie te hebben. De eerlijke communicatie en ondersteuning hebben me geholpen om mijn ware kracht te ontdekken en zachter voor mezelf te zijn.

De coaching sessies waren soms best confronterend met mezelf. Na het opruimen van emotionele ballast voelde ik voelde me geïnspireerd en gemotiveerd om mijn doelen te bereiken en mijn diepste verlangens na te jagen. Ik ben dankbaar voor deze waardevolle reis van zelfontdekking en groei!” Dankjewel Inge!

Ik voelde me door Inge direct begrepen en aangemoedigd om mijn eigen pad te volgen. Het heeft me geholpen om mijn leven meer kleur te geven en mijn passies te omarmen. Ze heeft me echt geholpen om in contact te komen met mijn zielenmissie en mezelf te verlichten van binnenuit.

Lees meer

De coaching sessies waren diepgaand. Inge is echt betrokken en het totaal pakket waar er gewerkt wordt op lichaam, ziel en geest sprak me enorm aan. Ik voelde me altijd ondersteund en aangemoedigd om mijn ware potentieel te verkennen. Ik heb geleerd om mijn leven vanuit een bredere, meer holistische lens te bekijken, en dat heeft me geholpen om diepere verbindingen te maken met mezelf en anderen. Ik ben dankbaar voor de inzichten, de groei en het gevoel van innerlijke rust die ik heb mogen ervaren dankzij deze holistische coaching. Het was echt een transformatieve ervaring en ik kan het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een diepgaande en holistische benadering van coaching.”

Het voelt alsof ik meer in balans ben dan ooit tevoren. Inge heeft me geleerd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en mijn grenzen te herkennen, wat me heeft geholpen om beter voor mezelf te zorgen en meer energie te hebben. De eerlijke communicatie en ondersteuning hebben me geholpen om mijn ware kracht te ontdekken en zachter voor mezelf te zijn.

De coaching sessies waren soms best confronterend met mezelf. Na het opruimen van emotionele ballast voelde ik voelde me geïnspireerd en gemotiveerd om mijn doelen te bereiken en mijn diepste verlangens na te jagen. Ik ben dankbaar voor deze waardevolle reis van zelfontdekking en groei!” Dankjewel Inge!

Klik op de afbeelding om mijn video te beluisteren

WELKOM VOOR JOUW REIS VAN VERANDERING EN GROEI

BEWUST LEVEN VANUIT WAT ECHT BELANGRIJK IS VOOR JE IS

Of je vastloopt in je leven, een andere richting wil inslaan of je vermoeidheid wil aanpakken. Samen zullen we jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten onderzoeken en nieuwe perspectieven ontdekken om jouw welzijn te bevorderen.

Ik sta klaar om je te ondersteunen op jouw reis naar vervulling en balans.

 • Heb je een vraag voor mij?
 • Een coachingstraject starten?
 • Een holistische therapie/behandeling boeken?